Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Προτείνουμε για το Σάββατο 21/3/15 Μουσικοκινητικο Εργαστήριο για Παιδιά

Μουσικοκινητικό εργαστήριο για μικρά παιδιά
21-03-2015

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, 10.30-11.30 π.μ.
Μουσικοκινητικό εργαστήριο για μικρά παιδιά με αφορμή τα βιβλία ΑΛΕΞΗ, ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ! και ΑΛΕΞΗ, ΦΑΕ ΚΑΤΙ! της Άλισον Φαλκονάκη, με τη Στέλλα Μαστοροστερίου

Το εργαστήριο συνδυάζει την κίνηση, τη μουσική και το παιχνίδι. Θα χρησιμοποιήσουμε τα βιβλίο ως αφορμή για μουσικοκινητικές δραστηριότητες και κινητικούς αυτοσχεδιασμούς και θα φτιάξουμε μικρές χορογραφίες εμπνευσμένες από ιδέες και κινήσεις της καθημερινότητας των παιδιών!

Μέσα από τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τον ρυθμό στην κίνηση και τη μουσική, να ακούνε τη μουσική και να την ακολουθούν όταν χορεύουν. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτοσχεδιασμού τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ανακαλύπτουν τον δικό τους προσωπικό τρόπο κίνησης και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να σέβονται τη διαφορετικότητα του καθενός.

Στόχοι του εργαστηρίου
Τα παιδιά:
·         να ανακαλύψουν τρόπους να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από την κίνηση,
·         να αναπτύξουν την αίσθηση του χώρου, του χρόνου και του ρυθμού,
·         να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους,
·         να μάθουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως μέλη μιας ομάδας.

Η Στέλλα Μαστοροστερίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Χορό στις Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού Ραλλού Μάνου (Αθήνα) και Δήμου Σταυρούπολης (Θεσσαλονίκη) και απέκτησε το δίπλωμα καθηγήτριας χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού. Είναι επίσης απόφοιτη του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2012 συνδημιούργησε στη Θεσσαλονίκη το studio χορού ΚΙΝΟΥΜΕ, όπου και εργάζεται. Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή και σύγχρονο χορό σε παιδιά.

Για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών. 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 παιδιά).
Αντί εισιτηρίου, κατά την είσοδο στην εκδήλωση απαιτείται η αγορά ενός βιβλίου της σειράς στην οποία βασίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤA ΒΙΒΛΙA
Μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων, που θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις τόμους και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει παιδιά και γονείς να ρυθμίσουν με χιουμοριστική διάθεση θέματα της καθημερινότητας, όπως την ώρα του μπάνιου, τη διατροφή, την τακτοποίηση του δωματίου και την αντιμετώπιση των φόβων. Με υπέροχη εικονογράφηση, που αποτυπώνει την αχαλίνωτη φαντασία ενός μικρού αγοριού και παρασύρει τον αναγνώστη στον θαυμαστό του κόσμο, τα βιβλία αυτά αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για κάθε γονιό.

****

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις εκδηλώσεις, στα εργαστήρια και στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΟΞΥΓΟΝΟΥ που απευθύνονται σε παιδιά, μπορείτε να στείλετε e-mail στο info@oxygono-metaixmio.grΣτο e-mail θα πρέπει να σημειώνονται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και ο τίτλος της εκδήλωσης την οποία επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: