Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Άγχος! Το ξέρω, το δοκίμασα, δεν ωφελεί.

Άγχος!
Το ξέρω, το δοκίμασα, δεν ωφελεί.
MMMMM.jpg
Πόσες νύχτες πέρασαν χωρίς ύπνο;
Πόσες στιγμές χάθηκαν στο βωμό της σκέψης;
Πόσα λεπτά, δευτερόλεπτα πήγαν χαμένα χωρίς χαμόγελο;
Ξυπνάς μ’ ένα βάρος στο στήθος, το στομάχι σου σφίγγεται και οι νύχτες σου αντί να γεμίζουν με όνειρα γίνονται ατέλειωτες κοιτάζοντας κάθε 10’ το ρολόι. Άγχος λέγεται, άγχος!
Ποιος δεν έχει; Μην ανησυχείς, δεν είσαι ο μόνος. Όλοι μας κάποια στιγμή πήραμε αυτή τη βαθιά, μεγάλη, ατέλειωτη ανάσα. Όλοι μας και οι λόγοι πολλοί.
Νέος φάκελος1.jpg

Μερικοί ζητήσαμε τη βοήθεια ειδικού, μερικοί προσπαθήσαμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας, μερικοί ψάξαμε την ευτυχία σε καρτέλες δισκίων. Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτός που πρέπει να δώσει τη μεγάλη μάχη είσαι εσύ και μόνο εσύ. Όλα τα άλλα είναι δεκανίκια. Δεκανίκια που άλλοτε μας μαθαίνουν να περπατάμε κι άλλοτε μας γίνονται συνήθεια και δε θέλουμε να τα αποχωριστούμε Ο μόνος φίλος και εχθρός είναι ο ίδιος μας ο εαυτός! Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις! Υπάρχουν όμως συνήθειες που μπορούν να κάνουν πιο ευχάριστη την καθημερινότητά μας. Μικρές συνήθεις που έτσι απλά μπορούν να μας χαρίσουν μεγαλύτερες ανάσες!
Βγες έξω! Περπάτησε! Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα, το φεγγάρι και τα αστέρια!
Άκουσε μουσική! Επέλεξε ν’ ακούσεις ορχηστρική μουσική. Άφησε το νου σου να πλάσει το δικό του παραμύθι!
Γυμνάσου! Ότι σου αρέσει, ότι θέλεις. Σκοπός δεν είναι να ιδρώσεις και να κάψεις θερμίδες. Σκοπός είναι να καθαρίσει η σκέψη σου από ότι σε ταλαιπωρεί.
ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ! Αφιέρωσε μια μέρα στον εαυτό σου! Κάθισε στον καναπέ και μην κάνεις ΤΙΠΟΤΑ!
agxos.jpg
Διαλογιστείτε!

Διαλογισμός είναι η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και να το συνειδητοποιείς!

Γράφει η Ελένη Παπαβασιλείου


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Κορίτσια όχι άγχος και κατάθλιψη... μόνο δώρα και βραβεία.. θέλετε να περάσετε να το πάρετε από το http://www.cheapsmarttoys.blogspot.gr .. Φιλιά...