Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ .. .ΠΑΙΧΝΙΔΙ... Κρατήστε την επαφή με την Αγγλική γλώσσα.





Σε λίγες μέρες τα σχολεία κλείνουν και οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι ,έχουν την ανάγκη της χαλάρωσης και της ξεγνοιασιάς.


Εγώ λοιπόν έχω να σας προτείνω κάποιους εύκολους  και συνάμα διασκεδαστικούς τρόπους για να κρατήσουν τα παιδιά σας την επαφή με την αγγλική γλώσσα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.



  • Βάλτε τα παιδιά σας να δουν κινούμενα σχέδια στα αγγλικά.Μπορεί να μην καταλάβουν επ΄ακριβώς αυτό που ακούν και βλέπουν αλλά σίγουρα θα κάνουν εξάσκηση στο ακουστικό τομέα αλλά και στη προφοράς τους
  • Χορέψτε παρέα τραγουδάκια στα αγγλικά. Προτιμήστε αυτά που δείχνουν μέρη του σώματος ή χρώματα. Έτσι θα διασκεδάσετε ...μαθαίνοντας.
  • Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιείται την αγγλική γλώσσα για χαιρετισμούς ή ακόμη και απλές φράσεις όπως...come here=έλα εδώ κ.τ.λ.       Τα παιδιά αποστηθίζουν εύκολα,αν το κάνετε αυτό καθημερινά,πιστέψτε με, θα τις αποστηθίσουν και θα τις χρησιμοποιούν.
  • Ζωγραφίστε παρέα διάφορα αντικείμενα και μιας και είναι καλοκαίρι,μαζέψτε κοχύλια,άμμο και άλλα αντικείμενα από την παραλία και κάντε χειροτεχνίες ενώ συγχρόνως τους λέτε την αγγλική προφορά αυτών των πραγμάτων.
         
                         

Αφήστε την φαντασίας σας να δημιουργήσει παιχνίδια εξάσκησης και εσάς και τα παιδιάς σας. Μερικές φορές τα απλά πράγματα μας μαθαίνουν πολλά περισσότερα...


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Φιλικά,
Έλενα Καλιπολίτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: