Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Πιστοί στο μηνιαίο ραντεβού για προτάσεις παιδικών βιβλίων προτείνουμε..........

     ''ΑΖΔΑΡ...Ο Δράκος με την πονεμένη πλάτη..."

 Πιστοί στο μηνιαίο ραντεβού για προτάσεις παιδικών βιβλίων και με αφορμή το λυπηρό γεγονός του σεισμού στο Νεπάλ, προτείνουμε  το βιβλίο της MARJANE SATRAPI ''ΑΖΔΑΡ'' από τις εκδόσεις επόμενος σταθμός.

               
                                  



Ένα βιβλίο που βοηθά με"μαγικό'' τρόπο να κατανοήσουν τα παιδιά τις 
αιτίες που προκαλούν τις  φυσικές καταστροφές και πιο συγκεκριμένα τον σεισμό, που απαλύνει τους φόβους και τα βοηθά να αποκτήσουν συναίσθηση σχετικά με το πως ο άνθρωπος με τις πράξεις του μπορεί να συμβάλλει στην επιδείνωση της  περιβαντολλογικής καταστροφής και κατ'επέκταση του ίδιου τους του κόσμου..
Το παραμύθι έχει φανταστική εικονογράφηση, έντονα χρώματα και αδρές γραμμές. Περιγράφει μια χώρα πριν και μετά από ένα μεγάλο σεισμό. 
Η ηρωίδα του βιβλίου  Ματίλδη, καλείται να βρει το Δράκο Αζδάρ και να ξεδιαλύνει το μυστήριο της καταστροφής...Καλείται  να φερθεί ηρωικά και να ξεπεράσει όσα φοβάται, με σκοπό να βοηθήσει τους συνανθρώπους της...  
Η συγγραφέας  με μικρές και απλές προτάσεις καταφέρνει να περάσει το μήνυμα της αλληλεγγύης,της οικολογικής ευαισθησίας αλλά και της αγάπης για εξερεύνηση...
Νομίζω ότι είναι ένα βιβλίο που μπορεί άνετα να διαβαστεί από παιδιά ηλικίας  5 ετών και άνω...

Καλές Αναγνώσεις!
Φιλικά,Τζίκα Κατερίνα.