Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Mαζί με την Άνοιξη ξεκινήσαμε και εμείς με τα Χελιδονίσματα

ΜΑΡΤΗΣ...ΓΔΑΡΤΗΣ!!!Και κάπως έτσι …. Με μία ιδέα που ήρθε απρόσμενα καθώς περιμέναμε τα πιτσιρίκια να τελειώσουν από το μπαλέτο….. Μία φίλη και νηπιαγωγός μας είπε για τα Χελιδονίσματα… Ένα έθιμο που πρώτη φορά ακούγαμε..Όπως αναφέρει λοιπόν η  παράδοση μας κάθε πρώτη Μαρτίου και με τον ερχομό της άνοιξης τα παιδιά κατασκεύαζαν χελιδόνια και πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας κάλαντα,όπου εκεί  τους πρόσφεραν γλυκά….

Χελιδονίσματα, Τα κάλαντα της Άνοιξης
Αμέσως το πρόγραμμα άρχισε να ετοιμάζεται… Έτσι μαζευτήκαμε το Σάββατο βάλαμε τα πρόχειρα μας, βγάλαμε χαρτόνια, κόλλες, κιμωλίες… φορέσαμε και την πιο κεφάτη διάθεση μας και αρχίσαμε να φτιάχνουμε χελιδόνια και μαρτιες.


Φυσικά για μουσική βάλαμε να παίζουν τα κάλαντα ώστε να μάθουμε το τραγουδάκι.
τραγουδώντας......
....Χελιδόνα έρχεται από τη Μαύρη θάλασσα
θάλασσα κι αν πέρασε, έκατσε κι ελάλησε.
Έμαθε τα γράμματα, γράμματα σπουδάματα
γράμματα Ελληνικά που μαθαίνουν τα παιδιά
τα παιδιά από το δάσκαλο.
«Δάσκαλος μας έστειλε
να μας δώστε πέντε αυγά.
Κι αν δεν δίντε πέντε αυγά
παίρνουμε την κλωσσαριά.
Να γεννά και να κλωσά
και να σέρνει τα πουλιά!!!Φυσικά ετοιμάσαμε και Μάρτη για μας και τα παιδιά και ετοιμαστήκαμε για την επόμενη μέρα όπου θα βγαίναμε έξω να τραγουδήσουμε τα Χελιδονίσματα, να χορέψουμε και να κάνουμε ένα μικρό πικ νικ.... Δυστυχώς ο καιρός είχε άλλα σχέδια και με αρκετή βροχή δεν καταφέραμε να πάμε για εξόρμηση... Δεν πειράζει όμως γιατί έχουμε πολλές ιδέες και πολλά σχέδια για παιχνίδι με τα παιδιά μας.....Προετοιμαστείτε λοιπόν να βγείτε από το σπίτι μαζί με τα παιδιά σας.......Φιλικά Fantastic4Mums2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περάσαμε Υπέροχα

Kiki είπε...

Πράγματι ήταν φανταστικά... πολλά ακόμα έρχονται........